Zoek op model

1. Artikel defect ontvangen

 

Heb je een defect artikel ontvangen of is dit kapot gegaan binnen de zichttermijn van 7 dagen? Meld je klacht hier en we overleggen direct wat je het beste kunt doen.

Als het mogelijk is, ruilen we het defecte artikel direct om.

 

 

2. Artikelklacht melden

 

Klacht of defect binnen garantie
Meld je een artikelklacht, dan kijken we of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn.

Als de klacht gegrond is, komen alle kosten (exclusief voorrij- en/of verzendkosten) binnen de garantietermijn voor rekening van optitune.nl.
 
Mogelijk verwijzen wij je naar de servicedienst/helpdesk voor een snellere afhandeling. Servicemedewerkers die technische kennis hebben over het specifieke apparaat en/of merk helpen jou dan bij het oplossen van de artikelklacht. Uiteraard zijn wij verantwoordelijk voor een juiste afhandeling van de klacht.
 
Vaak vind je voor kleinere problemen een oplossing in de handleiding van het artikel of op de website van de fabrikant/het merk.
 
Vind je in de gebruiksaanwijzing geen oplossing voor jouw klacht, meld je klacht hier en je ziet direct wat je het beste kunt doen. Voor een snelle afhandeling vragen we je de artikelgegevens alvast op te zoeken.

Klacht of defect buiten garantie
Ook na afloop van de (fabrieks)garantietermijn kun je met een gegronde klacht bij ons terecht. Kun je redelijkerwijs verwachten dat een artikel na een bepaalde periode en bij normaal gebruik nog goed zou moeten functioneren en is het gebrek aan het product buiten jouw schuld om ontstaan, dan zullen wij eventueel het artikel (laten) repareren of vervangen. In alle gevallen bewaken wij de snelle afhandeling van de klacht.
 
Soms is het redelijk om een deel van de kosten zelf te betalen. Bijvoorbeeld als je het product een lange tijd op een normale manier hebt kunnen gebruiken en je dit door de reparatie langer kunt gebruiken. Of je hebt een product al lange tijd gebruikt en je krijgt een nieuw product. Als het redelijk is om een deel van de kosten door te berekenen, dan informeren we jou hier vooraf over.

Meld je klacht hier en je ziet direct wat je het beste kunt doen. Voor een snelle afhandeling vragen we je de afleverbon en artikelgegevens bij de hand te houden.

 

 

3. Garantieperiode

 

Heb je bij ons een artikel gekocht en gaat dit na een bepaalde tijd stuk? Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten uiteraard de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. De hieronder getoonde garantieregelingen gelden onverminderd de rechten die je als consument hebt op basis van de wet.

Ten minste 1 jaar garantie
Optitune.nl geeft minimaal 1 jaar garantie op alle artikelen die je bij ons koopt.

Fabrieksgarantie
Bovenop de minimale garantie van 1 jaar die optitune.nl op alle bij haar gekochte producten geeft, geven fabrikanten fabrieksgarantie. De termijn en inhoud van deze fabrieksgarantie staan in de gebruiksaanwijzing van het artikel.

 

 

4. Reparatiekosten

 

Binnen garantie
Als de klacht gegrond is, komen alle kosten voor het omruilen of laten repareren van artikelen (exclusief voorrij- en/of verzendkosten naar optitune.nl) binnen de garantietermijn voor rekening van optitune.nl.
 
Buiten garantie
Bij reparaties of ruilingen die buiten de garantie vallen, is het soms redelijk om (een deel van) de kosten zelf te betalen. Zijn er voor jou kosten verbonden aan het oplossen van je artikelklacht, dan informeren we jou hier vooraf over.

Gegronde klacht
De klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage en/of
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

 

 

5. Reparatieperiode

Vanaf het moment dat een te repareren artikel bij de servicedienst is, duurt het mimimaal 14 dagen tot je jouw artikel gerepareerd in huis hebt.
 
Als het artikel niet gerepareerd kan worden, informeren we jou binnen deze periode over de verdere afhandeling.

 

6. Accu's

Wat is de garantie op een accu?

De garantie op de meeste accu's is 12 maanden.
Deze garantie geldt voor fabrieksfouten, zoals een defecte cel in de accu of als de accu "instort" tijdens het starten.
Om teleurstellingen te voorkomen vermelden wij een garantietermijn van 6 maanden omdat fabrieksfouten vrijwel altijd binnen 6 maanden naar bovenkomen.

Als een accu buiten de 6 maanden defect raakt dan komt dit vrijwel altijd door een gebruikersfout of gevolgschade, dit valt helaas niet onder garantie.
Als je een accu te diep ontlaadt dan gaat hij vrijwel altijd stuk. 
Meer informatie over: Oorzaken van een lege accu
Meer informatie over: Maximale ontlading per type accu
 
Mocht de accu stuk gaan buiten de 6 maanden dan willen we altijd de accu zien en testen. Een accu testen is altijd gratis.
In alle gevallen zullen we de garantie proberen te claimen bij de fabrikant maar dit lukt alleen als het gaat om een fabrieksfout in de accu.
Bij 95% van de garantieaanvragen buiten de eerste 6 maanden zal het defect niet onder garantie vallen. 
Dit vinden we uiteraard niet leuk maar we kunnen hier niks aan veranderen, behalve onze klanten zo goed mogelijk voorlichten.

De garantievoorwaarden zijn bij alle acculeveranciers en fabrikanten vrijwel hetzelfde.